Er jeg trygg hos dyrlegen?

adminUncategorized

”Liten eller stor, ung eller gammel. Hos veterinæren er du alltid i trygge hender. De som jobber der vil kun det beste for deg.”

Rett som det er får vi besøk av dyr som er litt eller veldig nervøse hos dyrlegen. Hva er det beste vi kan gjøre for disse dyrene? Gi de tid til å bli kjent. Det har vært veldig mange ulike dyr innom klinikken før den nervøse hunden eller redde katten kommer inn. Selvfølgelig er dette en utfordring mentalt.

Hos Fjellveterinæren jobbes det alltid mot at dyr og eier skal oppleve sitt besøk som positivt. Vi vil at de skal tenke på oss som en plass det er trygt og godt å komme til.

Hva kan du som eier gjøre?

Hvis du har en hund eller en katt som synes det er skummelt å komme til dyrlegen, kan vi gi deg noen råd til hvordan man forhåpentligvis gjøre situasjonen hakket mer positiv.

  • Kom gjerne 10-15 min før timen din og la hunden eller katten få bli kjent med området.
  • Ikke stress med å gå rett inn, la de få snuse og gjøre seg opp en mening om stedet.
  • Ta med favorittleken, lek med dyret ditt. Du flytter da fokuset på det vonde over til lek og moro. Plutselig er situasjonen en helt annen.
  • Gjerne opplys om at dyret ditt blir nervøs rundt dyrlegen sånn at vi vet om det. Da vil vi også være forsiktige når vi tilnærmer oss dyret.

Vi fikk nylig inn en type godbiter (tilskuddsfôr) som heter Aptus Relax fra Orion Pharma. Dette er en godbit som har en beroligende effekt og som bidrar til trygg og balansert atferd. Dette kan også være et alternativ i forkant av dyrlegebesøket.

Det finnes ingen fasit, alle dyr er ulike og vil reagere ulikt på eventuelle tiltak. Prøv deg frem, og ikke vær redd for å komme innom bare for å venne hunden eller katten til at dette er en grei plass å være. Sosialisering er ALLTID positivt. Hvem vet, en dag er det kanskje din hun som sitter å venter sånn som de to på bildet! ☺