Gjør hunden din trygg hos veterinær!

Erik SørensenHund

engstelig hund, frøya,

Har du en engstelig hund, eller vil forebygge at hunden/valpen din blir engstelig på klinikken?

Ingenting slår å ha glade og trygge firbeinte som kommer inn på klinikken. Den positive sirkelen slår også tilbake på deg som eier, slik at du kan senke skuldrene dine. I FEAR FREE HÅNDTERING nærmer en seg dyrene på deres premisser, så de føler seg trygge. Det man er obs på er kroppsspråket til hunden, hva slags tegn viser den? Og lytter deretter. Vår erfaring er at dette virker meget bra på de aller fleste, samtidig som det er viktig at du som eier gir dyret mulighet til å trene på det. Spør oss gjerne, da vi har kunnskap om fear free håndtering.

Fear free fungerer

Et trivelig eksempel på at fear free håndtering fungerer, er den søte beagelen Troya.

Troya var innom denne uken for vaksine. Med seg i bagasjen hadde hun flere ubehagelige møter hos veterinær, som gjorde at hun var veldig redd da hun kom hit første gang. Hun ville ikke la seg behandle.

Etter noen besøk hvor vi brukte tid på at hun skulle bli trygg, har hun blitt mer og mer varm i trøya, og kost seg her. Troya har også fått hjelp av Sileo, en medisin som visker ut fryktfølelsen, og tar bort minner fra sist gang. Resultat? Jo, nå hopper hun opp på bordet, tar imot kos, og kanskje best av alt for henne, hun får mye godis. Å sette vaksinen var ingen problem, det merket hun ikke engang mens hun slikket i seg leverpostei uten å bli holdt fast på noen måte. Hun behersket dermed plutselig det hun var så redd for! Troya kunne også holdes fast nok til å tømme analkjertlene sine, for deretter å kaste seg over godbitene, og følge etter oss på klinikken for å få mer.

Vet du at når veterinærbesøket avsluttes slik, er det det hun husker mest til neste gang, og vil dermed inn for å få den positive erfaringen hun hadde sist?

Vi kan hjelpe engstelig hunder

Det er så fint at man kan jobbe med dyrene for å få de trygge på klinikken. Det er en nydelig følelse for oss som jobber her, dyrene selv, og ikke minst deg som eier. Tenk å kunne komme til veterinær med en hund som gleder seg til å gå inn døren?

Har du en hund/valp som du har lyst at skal bli tryggere på klinikken? Kom gjerne innom så hjelper vi deg, eller ring oss for mer informasjon og råd.