Ikke gi hunden sjokolade

adminDyrehelse, Fjellveterinæren, Fjellvettregel, Hund, Ski, Sol, Tur

Hundens fjellvettregel nr. 9

Hunder tåler ikke stoffet teobromin, som finnes i kaffe, te, cola, kakao og sjokoladeprodukter. Selv små mengder sjokolade kan gi uregelmessig puls og åndedrett, i verste fall kan hunden bli forgiftet. Ligg unna sjokoladesnacks, husk de vanlige godbitene.

Hvor mye er for mye?

Hvor mye sjokolade hunden må spise for å bli riktig dårlig avhenger av flere faktorer;

1) Hvilken type sjokolade hunden har fått i seg: Jo, mer kakao det er i sjokoladen, dess verre er det. Det vil si at hunden tåler mindre mengder mørk sjokolade enn lys sjokolade. Rent kakaopulver er aller verst.

2) Hva hunden veier i forhold til hvor mye den har fått i seg: Mindre hunder tåler mindre mengder sjokolade enn større hunder før de blir syke.

3) Hvor lang tid det har gått siden hunden fikk i seg sjokolade: Kommer man til dyrlegen med én gang etter at hunden har spist sjokolade, kan vi som oftest avverge forgiftning ved å gi brekkmiddel og evt. medisinsk kull. Dersom det går lang tid før hunden kommer seg til veterinær, er det større sjans for at sjokoladen allerede har blitt absorbert i kroppen, og at hunden må få mer intensiv behandling og overvåkning på klinikken.