Valg av hannhund

adminDrektighet, Dyrehelse, Hund, Sosialisering, Unghund, Valp

Hvem skulle trodd det var så mye arbeid bak det å finne en god hannhund?

I mange tilfeller blir drektighet og valping beskrevet som rene solskinnshistorien, og i de aller fleste tilfeller er det sikkert også det. Tenk så gøy å avle på sin egen hund!

Arbeidet bak et vellykket valpekull er noe mer omfattende. Både jeg og faren min var like uvitende begge to når vi heiv oss ut i dette, men det er utrolig hvor mye man lærer på kort tid!

Krav til god helse

Ulike raser har ulike krav som må oppfylles for å kunne avle på tispa. For Kleiner Münsterländer sin del er det snakk om premiering på jaktprøver, utstilling og HD-status A eller B. Vi valgte også å øyelyse Aya selv om dette ikke er et krav for denne rasen. Når tispa har blitt en godkjent avlshund av avlsrådet, er det dags for å finne hannhund. Tjohei, for en spennende, men usedvanlig vanskelig oppgave. Flaks for oss at faren min kjenner mange flinke hundefolk som har gitt mange gode råd i valget av hannhund. Aya er ei frøken med mye fart og jaktlyst, så dette var blant annet noen av kvalitetene vi var ute etter i en hannhund også.

Valg av hannhund

Etter mye om og men, kom faren min til slutt i kontakt med en hyggelig mann i fra Sverige. Hans hund ”Jeff” fanget oppmerksomheten vår etter å ha snakket med andre som kjente til både hund og eier. Og etter første møte med Jeff var både jeg, faren min og Aya betatt. Paringen ble gjennomført og nå sitter vi bare å venter på at vi kan ta ultralyd for å se om det ble en vellykket paring eller ikke.

Hva tror du? Blir det valper i slutten av April? Følg Aya videre på reisen mot sitt første valpekull!