Oppdatert informasjon om Coronaviruset Covid-19

Vigdis OpsundUncategorized

Hvordan påvirker det oss?

Fjellveterinæren er en liten klinikk med få ansatte, og slikt sett er vi svært sårbare når det kommer til smitte og karantene.

I samtråd med Vinje kommune har vi fått grønt lys til å fortsette å holde åpent, men vi har innført en rekke tiltak for å kunne ta vare på dyra, kundene og de ansatte på klinikken. Disse tiltakene er :

 • Ring oss på telefon: 48 08 95 91 for alle typer henvendelser, spørsmål eller bestilling av time. Det kan være noe kø og ventetid for å komme igjennom.
 • Ønsker du å kjøpe noe fra vår butikk, ring og avtal med oss så setter vi ut varene for deg. Betal med Vipps.
 • Har du time, ring oss for å bekrefte at du kommer. Parker utenfor klinikken vår og avvent til en av våre ansatte komme ut for å ta i mot dyret ditt. Slik situasjonen er nå må alle eiere vente ute i bilen, og vi lover å ta vare på dyret ditt på den aller beste måten inne på klinikken. Hos oss skal dyret ditt føle seg trygt og ivaretatt.
 • All kommunikasjon vedrørende ditt kjæledyr vil foregå via direkte telefonkontakt eller at vi ringer deg når dyret ditt er ferdig behandlet.
 • Vi har også åpnet for videokonsultasjon via FaceTime eller Messenger – ring oss for å avtale time. Dette kan ikke ertsatte en vanlig konsultasjon der vi får møte både deg og dyret ditt, men kan være et fint alternativ til rådgiving, vurdering og gi svar på spørsmål du måtte ha om ditt kjæledyr – helt uten fare for smitte.
 • Har du fått påvist coronavirus, er i karantene eller ikke føler deg helt frisk er det viktig at du sier i fra – da må du få noen andre til å komme med dyret ditt eller hente varer. Ta kontakt så finne vi ut av det på best mulig måte.

Den Norske Veterinærforeningen har utarbeidet sine råd til smådyrklinikker for å kunne holde åpent, publisert 16.03.20 til deres medlemmer:

 • Hensikten med dette er:
 • Bidra til å flate ut smittekurven i samfunnet for å unngå overbelastning av helsevesenet.
 • Beskytte klinikkens ansatte mot smitte.
 • Opprettholde god dyrevelferd.
 • Bidra til at flest mulig klinikker skal kunne opprettholde driften for å sikre nødvendig dyrehelsehjelp.
 • Overordnede vurderinger: «Kunder som er satt i karantene, har luftveissymptomer eller har fått påvist Covid-19 skal ikke komme til klinikken. «

Vi anbefaler også å følge med på Folkehelseinstituttet, Mattilsynet og Helsedirektoratet for oppdateringer.

«Nå er det unntak fra at hunder må være behandlet mot revens dvergbendelorm før de kommer til Norge».
Mattilsynet har kommet med et unntak der hunder som kommer fra EØS-områder vil ikke bli stoppet på grensen for kontroll av ormekur. Nå må du som hundeeier selv kontakte veterinær hjemme i Norge for å få resept på medisin som du selv må gi. Deretter må hunden være i hjemmekarantene i minst 1 døgn etter behandling – og det er spesielt viktig å plukke opp avføring i denne tiden!

Til orientering er det ingen meldinger om at kjæledyr kan være smittebærere av Covid-19.

Vi beklager ulempene disse tiltakene medfører, men vår første prioritet er å opprettholde en velfungerende klinikk med friske ansatte, slik at vi kan hjelpe våre firbeinte venner når det skulle trengs.
Derfor håpe vi at vi har deres forståelse for dette, og sammen vil vi kunne hjelpe hverandre.