Helsesjekk til hund

Erik SørensenHelsesjekk, Hund

Dyrlege, veterinær, Oddrun

Alle hunder bør gjennomgå en årlig helsesjekk. Da kan veterinæren se at alt står bra til med hunden din og igangsette en eventuell behandling om vi oppdager noe som kan skape lidelser for dyret.

Når hunden din kommer inn for en helsesjekk vil dyrlegen ta en grundig sjekk av:

  • øyne og ører
  • bein, poter og klør
  • tenner og tannhelse
  • kiropraktisk vurdering
  • kroppsvekt
  • pelsen og hud
  • hjerte og lunger
  • nevrologisk undersøkelse
  • undersøkelse av bevegelsesapparatet

Ønsker du å bestille helsesjekk til hunden din? Ta kontakt for timebestilling.

Seniorsjekk – en sjekk tilpasset eldre hunder

Når hunden blir eldre øker også risikoen for ulike problemer og sykdommer. En seniorsjekk er en sjekk tilpasset eldre hunder og noe vi anbefaler at alle hunder over 7 år gjennomfører.

Ved å avdekke et problem eller en sykdom på et tidlig stadium vil prognosen være mye bedre.

En slik undersøkelse inkluderer også sjekk av muskler og ledd, tenner, allmenn helse, testikler hos hannhund og jur hos tispe, samt en urinprøve/urinanalyse. Vi anbefaler også en seniorblodprøve, fordi det er så mye som kan gjøres for å hjelpe kroppen til å fungere best mulig, lengst mulig. Klikk her for å bestille en seniorsjekk.

Unghundsjekk

I løpet av de første månedene utvikler hunden seg mye, derfor bør du bestille en unghundsjekk når valpen er 6 måneder. Dette gir oss muligheten til å se at alt utvikler seg som det skal og ta tak eventuelle problemer på et tidlig stadium. Bittfeil er f.eks noe vi ser er vanlig hos unge under og som må behandles. Under en slik undersøkelse får du også mulighet til å snakke med veterinæren om hundens utvikling og adferd. Når hunden blir kjønnsmoden er det nemlig ikke uvanlig at den endrer adferden sin. Utvikling av ledd i denne perioden kan være avgjørende for hundens livskvalitet og helse videre i livet. For å kunne forebygge og hjelpe til tidligst mulig, anbefaler vi derfor å sjekke ledd sammen med muskulatur for å finne tidlige tegn til problem. Prognosen er mye bedre for eksempel ved OCD, jo tidligere hunden eventuelt blir operert. Vi ønsker å forebygge flest mulig helseproblem ved å tilby unghundsjekk.

Fjellveterinæren – en veterinær med bred erfaring

Oddrun Runde er klinikkens veterinær og har over 21 års erfaring som veterinær. Hun har jobbet i blandet praksis, ved en hesteklinikk og på smådyrklinikk som gir henne høy kompetanse inne mange områder. Oddrun har også spesialkompetanse på dyrekiropraktikk. I juni er hun klar for nye kurs i Tyskland om blant annet kraniosakralterapi.

Ønsker du å bestille en helsesjekk til hunden din? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Vi holder til på Haukeli, se kart.