Vær rustet mot uhell

adminDyrehelse, Fjellvettregel, Skade

Hundens fjellvettregel nr. 6

Ha med enkelt førstehjelpsutstyr som bandasjer, potesokk, potesalve, sportstape og sårsalve. Rådfør deg gjerne ved veterinæren din før du reiser til fjells. Kanskje hunden trenger andre medisiner eller har spesielle behov?

Å ha et lite utvalg av førstehjelpsproviant i sekken, kan snu en lei situasjon til noe helt overkommelig. Det er lett å få panikk dersom hunden din kutter seg i poten så blodet spruter langt inne på fjellet, men har du litt kompress, bandasje og teip i sekken, kan du fint klare deg til dere kommer ned til veterinær. Det finnes veldig fine, små førstehjelpskit til hund som er lette å ha i sekken.

Mange eldre hunder kan også slite med vonde og verkende ledd etter lange turer og mye aktivitet. Dette merker man som regel ikke akkurat i kampens hete, men ofte på kveldstid kan man se antydning til stivhet når hunden beveger seg, eller når den reiser seg fra liggende til stående. Det skal som oftest ikke mer til enn milde smertestillende eller et leddsupplement for å forbedre tilstanden. Spør oss gjerne, så finner vi en løsning som er best for din hund!