Trening av hund til jakta

adminDyrehelse, Hund, Ledd, Senior, Tur

Båndtvangen er over og jakta er endelig i gang. Det er mange som jakter med hund, og da er det viktig at man har forberedt hunden så godt man kan til lange dager i fjellet.

En utrent hund

En hund som er på jakt, er i svært høy aktivitet over lang tid. Dersom man ikke har vært nøye med treningen i forkant, kan det føre til komplikasjoner på ulikt plan. Jaktødem er en av dem. Ødem betyr en opphopning av væske, og jaktødem vil da si væske i lungene (lungeødem). Grunnen til at man kaller det jaktødem er fordi det ofte oppstår under jakt. Dette er fordi hundene blir utsatt for hard fysisk aktivitet over lenger tid uten å være godt nok trent.

Er jaktinstinktet høyt nok, kan mange hunder drive seg så hardt at de til slutt detter om. Det viktigste er derfor at man kjenner sin egen hund og leser den i forhold til hva som er normalt og ikke normalt. Jevn trening i løpet av året vil gi deg en hund som tåler jakta når den tid kommer.

Leddtilskudd

For de eldre hundene kan det være lurt å gi leddtilskudd. Både unge og gamle hunder kan bli støle etter en lang dag i skogen, men for de eldre hundene er det ekstra viktig å gi tilskudd for å pleie leddene.

Det er selvfølgelig ikke bare for skadene sin del at man vil trene hunden sin. En godt trent hund vil kunne holde ut mye lenger og gjøre en mye bedre jobb enn en utrent hund. Resultatet er en tur du får mye mer ut av, og ikke minst en frisk og glad hund.