Hundemassasje sa du?

catalintechDyrehelse, Fjellveterinæren, Hund, Massasje, Massasje, Trening

De fleste forbinder nok massasje med noe som er behagelig og godt for kropp og sjel. Det er på ingen måte feil, for massasje er stort sett en nytelse. Det mange kanskje ikke tenker over er at det også har en helsefremmende virkning. Er massasje bra på folk, da må det vel være bra for hunder også?

Hundemassasje har mange positive effekter, som man kanskje ikke ser ved første øyekast etter en behandling. Har du noen gang vært og trent styrke til beina dine holder på å svikte, og dagen etterpå klarer du nesten ikke komme deg opp av senga? Ja, den følelsen av å være støl i muskulaturen opplever faktisk hundene også. Forskjellen er at de ikke har muligheten til å sette ord på den følelsen. Derfor er det enda viktigere at vi som eiere tar vare på våre firbeinte venner etter harde økter med fysisk aktivitet.

Hvorfor masserer vi?  

Massasje er en behandlingsform som tar for seg stive muskler og ømme punkt. Denne type behandling kan brukes i ulike sammenhenger. Alt fra forebygging mot skader, til det helt enkle som å trene hunden på kontakt.

I grove trekk masserer vi for å få fart på blodsirkulasjonen. Dette er for at kroppen skal kunne kvitte seg med avfallsstoffer som dukker opp ved for eksempel stølhet etter en hard økt.

Ved massasje skjer det en varmeøkning i musklene på grunn av at blodårene utvider seg. Dette gjør at blodet strømmer fortere ut til musklene, og en diffusjon mellom blod og vev oppstår. Med andre ord skjer det en utveksling av næringsstoffer, avfallsstoffer og gasser.  

Som massør tar man alltid en sjekk av hunden før man begynner med behandlingen. Med strykninger går vi over hunden for å kjenne etter hevelser eller andre unormale tilstander. Ved den minste tvil om hundens helsetilstand, skal man be eier oppsøke veterinæren før videre behandling.

Massasje tar for seg kroppens bløtdeler, og noen av tilstandene som kan behandles med massasje er: muskelspenninger og muskelknuter, dårlig sirkulasjon, stress/nervøsitet, arrdannelse. Hyppigheten for behandlingene varierer ut i fra hundens muskulære tilstand. Det kan være alt i fra to ganger i uken, til en gang hver fjerde uke.  

På grunn av at jeg holder på å lære meg massasje på hund, vil vi kjører tilbud om gratis massasje i vinter. Om det skulle være av interesse, ta kontakt med oss på facebooksiden vår, eller ring 48089591 for å sette opp time. 🙂