Ultralyd – er Aya drektig?

adminDrektighet, Dyrehelse, Fjellveterinæren, Hund, Valp

Dagen hvor man endelig kan ta ultralyd er en uhyre spennende dag. Hvor mange valper blir det? Kan man se hjerteslagene deres?

Aya er vanligvis veldig glad og fornøyd, og relativt enkel å ha med å gjøre. Dagen vi skulle ta ultralyd for første gang, var hun noe mer arbeidssom. Det at hun måtte opp på et bord, og i tillegg bli smurt på magen med noe seige greier hadde hun ikke sett for seg. Det er da man kan være glad hun er en liten og lett rase og ikke en hund på 50kg!

Når kan man ta ultralyd?

Etter en 3-4 ukers tid skal man kunne se om tispa er drektig ved å ta ultralyd. Første gang vi gjorde det, rundt dag 20, kunne vi se antydning til fostre. Når vi igjen tok ultralyd på dag 40 var det ingen tvil, her er det definitivt en gjeng søte små. Akkurat hvor mange det blir kan være vanskelig å si ved kun å ta ultralyd. Dette fordi de kan ligge veldig tett på hverandre. En pekepinn på hvor mange det blir, er det likevel mulig å få.

Det er utrolig gøy å se hvor mye som skjer på kort tid! En hund går drektig i ca. 63 dager. Når vi tok ultralyd på dag 40, kunne man blant annet se ryggraden til fostrene. Utrolig fascinerende, ikke sant?

Ut i fra de bildene vi fikk, kan det tyde på at det kommer rundt 5 valper. Hvem vet, kanskje kommer det flere? Eller kanskje det ikke blir så mange i det hele tatt? Vi får vente å se. 🙂