Drektige Aya – Hva skjer nå?

adminDrektighet, Dyrehelse, Fjellveterinæren, Hund, Valp

Etter at vi tok ultralyd var det ikke lenger noen tvil, det blir valper.

Første del av ventingen er over. Vi har fått bekreftet de vi alle har lurt på. Er Aya drektig? Og det er hun. For en over gjennomsnittet spent matmor er dette utrolig gode nyheter å få. Da er det bare å hive seg rundt med forberedelser til valpingen.

Hva må man tenke på?

Det er et spørsmål mange trolig spør seg selv når de innser at de har en drektig tispe i hus. Vel, for det første er det viktig å finne ut av hva normaltemperaturen til tispa er. Dette er fordi temperaturen til tispa vil falle betraktelig omtrent et døgn før valpingen er i gang. Normaltemperatur for en hund er mellom 37,5 og 38.5 grader. Skriv derfor dette ned. Ikke stol på hukommelsen! I en stresset situasjon er det fort gjort å glemme de enkleste ting.

Noe man bør sette seg litt inn i er: riktig fôring, aktivitetsnivået til tispa under drektighet og rett før valping, hva som trengs til en fødsel og eventuelle «faresignal».

Valpekassa hvor mor og barn skal bo er også viktig å tenke på i god tid før valpingen. Det lønner seg å bruke litt tid på dette, sånn at det blir et hjem hvor tispa trives. Vi vil ikke ha en mor som flyr rundt i huset å gjemmer valpene sine fordi hun ikke liker valpekassa.

Man tenker kanskje at to måneder er mye, at man har god tid. Det har man egentlig ikke. Tiden går usedvanlig fort, så det er bare å gjøre en helomvending.
Vær forberedt sånn at denne tiden blir den beste for både deg og hunden din.